A PHOTO

Intervju sa cover artistom - Marina Jukić


5.siječnja - 11.siječnja


Što crtaš/slikaš/dizajniraš/izrađuješ?


Imam potrebu vizualizirati sve što mi prođe kroz glavu, eksperimentirati sa različitim medijima. Ljubav prema vizualnim komunikacijama tako i tako upražnjavam na projektima na faksu, slobodno vrijeme posvećujem ilustraciji, animaciji i fotografiji.


Kako si se počela tim baviti?


U srednjoj školi sam polako počela shvaćati da su vizualne komunikacije ono čime se želim baviti u životu, nije postojala neka prijelomna točka. Jednom kad je krenulo, počela sam otkrivati neka područja za koja nisam ni znala da bi me mogla zanimati, primjerice fotografiju i animaciju.


U čemu tražiš inspiraciju?


Inspiracija mi dolazi najčešće iz svakodnevnog života i iskustva. Teško mi se povezati s projektima koji se bave problemima i temama koje mi nisu bliske. Plaćanje režija me može jednako dobro inspirirati kao i večernji izlazak.


Gdje možemo vidjeti/kupiti tvoje stvari?


Većinu mojih radova, od grafičkog dizajna, ilustracija, crteža iz djetinjstva, možete vidjeti na tumblr blogu marinajukic.tumblr.com


Da li smo te trebali nešto pitati što nismo?


Ne znam jesam li dobro zaključila al ovaj broj 7 će izići na moj rođendan 4.1. :D (Nije 4.1. ali svejedno sretan rođendan od Boodle :)


Koga bi trebali predstaviti na idućoj naslovnici Boodle?


Mladog VJ-a, izumitelja videopoligona, Ivora Vrbosa http://polygon.bljak.org

  1. marinajukic reblogged this from boodla
  2. neuralab reblogged this from boodla
  3. boodla posted this